Jeg er svært glad i å bake, og har mange ganger vekket familie eller venner til fersk bakst. Jeg har muligens arvet dette bakegenet fra min bestemor Ragna, hun var også slik. For meg er det å bake nesten som terapi, og ofte setter jeg i gang i syvtiden om morgenen dersom jeg har lagt og dradd meg i sengen en stund, og ikke fått sovet. Og om det er aldri så mye påske, så er jeg fortsatt like tidlig våken – og i dag tenkte jeg derfor å dele med dere hvor enkelt det kan gjøres.


 

DSC00707

Du trenger melk eller yoghurt, bakepulver, litt salt og diverse typer mel – helst grovt – og masse deilig havre. Rør alt sammen i en bolle.

Jeg brukte lettmelk, for det var det jeg hadde for hånden. I oppskriften som jeg legger ved link til under, kan du bruke yoghurt. Du kan trikse og mikse til scones-oppskriften slik du ønsker det, og tilpasse den din families gane. Frø og alternative melsorter kan prøves ut.

Mange får prestasjonsangst bare de hører ordet “baking”. Men scones er det ingen hokus pokus, og alle kan klare det.

DSC00740

Trykk deigen ut i en sirkel, del i fire med en pizzakniv..

 

 

DSC00753

Mmm:) Påskefrokost på 1-2-3..


 

Link til oppskrift på Grete Roedes grove scones finner du HER

Lykke til! Jeg anbefaler deg å prøve. Den som intet våger….:)

Påskehilsen fra Charlotte



Legg gjerne igjen en kommentar: